Lidt om LED
LED-belysning er den vigtigste nyskabelse indenfor elektrisk belysning i mange år, og der knytter sig en lang række fordele til anvendelsen af den nye LED belysnings teknik.

Det skal ligeledes bemærkes, at anvendelsen af de almindeligt kendte lyskilder, gløde- og halogenpærer har en begrænset tid, da de fleste EU lande allerede indenfor de næste par år udfaser salget af disse af miljømæssige årsager, herunder et stort energiforbrug.

Som det fremgår af vore tilbud, vil der være tale om væsentlige besparelser på de enkelte butikkers elforbrug, men LED belysning udmærke sig i øvrigt ved
 • stor holdbarhed, og dermed stærkt reduceret brug af tid og penge på løbende udskiftning af pærer
 • at afgive et minimum af varme med deraf følgende bedre indeklima og højere brandsikkerhed
 • at sikre en god farvegengivelse, hvilket er væsentlig for tøj- og smykkebutikker
 • at reducerer udledningen af CO2. Bliv en miljørigtig virksomhed.

Til vor beregninger omkring besparelsen på Deres el-omkostninger knytter sig fire variabler, som De skal forholde Dem til, nemlig

 1. El prisen.
  Den har vi fastsat ud fra dagens normale tariffer, og kan vel ikke forventes at være for nedadgående på den lange sigt. Og højere el-pris giver større besparelse.
 2. Brændtiden.
  Vi har anslået denne for de enkelte butikker, efter vor bedste erfaring, og på baggrund af forespørgelser om åbningstider m.v. i butikkerne
 3. Levetiden for de enkelte lyskilder.
  Glødepærer og halogenpærer har en levetid på ca. 2000 timer, medens LED lamper holder i op til 50.000 timer. Der sker dog en løbende forringelse af lyskvaliteten efter ca. 30.000 timers brug. Vi kalkulerer derfor at med udskiftning efter 10-12, men vi giver i øvrigt normal garanti efter vor gældende regler.
 4. Antallet af opsatte lamper til erstatning for den eksisterende belysning.
  Vi har naturligvis fortaget tilsvarende installationer i en lang række andre butikker i lignende brancher, og har beregnet at antallet af lamper baseret på vore erfaringer herfra.
Med hensyn til antallet af lamper, dette afhænger jo i høj grad af Deres forventninger til og tilfredshed med det endelige belysningsmæssige resultat. Deres nuværende Metal Halogen lyskilder har en farve temperatur på ca. 2700 kelvin – med dette menes en varm hvid farve – vi anbefaler 3000 kelvin – dette bevirker at de røde, brune, grønne og grå farver bliver mere farve ægte på Deres produkter. Til orientering 2700 kelvin varm hvid, 4000 kelvin mellem hvid og 6000 stærk hvid.

Vi håber, overstående giver Dem et indryk af fremtidens nye lyskilder og de besparelser man kan opnå, og vi stiller meget gerne op til et personligt møde for besvarelse af Deres spørgsmål og eventuelle kommentarer.

Med venlig hilsen

Fleming Johansen
Energee aps • Godthåbsvej 131, 2000 Frederiksberg • georg@energee.dk